Az év képviselője díjra jelölték Járóka Líviát

A brüsszeli Parliament Magazine a 2013-as év európai parlamenti képviselője díjára jelölte Járóka Lívia fideszes képviselőt az "Állampolgári Jogok és Igazságosság" kategóriában.

Nemzetközi civilszervezetek jelölése alapján, Járóka Lívia fideszes európai parlamenti képviselő is versenyez az MEP AWARDS 2013, azaz a 2013-as év európai parlamenti képviselője díjért. A brüsszeli székhelyű Parliament Magazine által 2005-ben alapított díjra "Állampolgári Jogok és Igazságosság" kategóriában jelölték a képviselőt, elsősorban a "romák társadalmi befogadását célzó európai uniós stratégiáról" szóló jelentése miatt, amelynek alapján 2011-ben útnak indult a "Nemzeti Romaintegrációs Stratégiák Európai Keretrendszere". A lobbiszervezetek és civilszervezetek által javasolt jelöltekre a képviselők elektronikus úton adhatják le szavazataikat, azaz maguk közül választják meg az év képviselőjét. A díjátadásra várhatóan a Parliament Magazine június 25-én tartandó gálavacsoráján kerül majd sor.