Esélyegyenlőség

Wallenberg-díjat kapott Járóka Lívia

2017. 01. 30.

sopronmedia.hu

A Raoul Wallenberg Egyesület, a Raoul Wallenberg Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma januárban osztotta ki a Wallenberg-díjat, melynek a svéd embermentő a névadója és ami az ő tettei és emléke előtt is tiszteleg.

Az elismerést olyan embereknek, szervezeteknek ítélik oda, akik tevékenységükkel, életútjukkal példát mutatnak humanizmusból valamint a hátrányos helyzetben élők illetve diszkriminációt elszenvedettek érdekében kifejtett tevékenységük példásan tükrözi az önzetlen segítségnyújtást.

Az idei esztendőben a megtisztelő és elismerő díjat kapta meg a soproni Járóka Lívia is, aki politikusi pályáját követően visszatért az európai szegénytelepek kutatásához valamint a 2014-ben általa alapított Járóka Lívia Tehetségmentő Egyesület (JALTE) segítségével próbál segíteni, az érintett családok minden tagjának bevonásával a szegénységgel küzdő gyerekeken. Az egyesület Farkas János programja hivatásos és amatőr sport akadémiai rendszer kialakításával is igyekszik az integrációt elősegíteni. Járóka Lívia támogatja az erős közösségi kapcsolatokat a romák körében, embertelen körülmények közt élőknek gyűjt élelmiszert, használt ruhát, cipőt.

Teljes cikk: http://www.sopronmedia.hu/cikkek/wallenberg-dijat-kapott-jaroka-livia