Járóka Lívia köztársasági elnöki kitüntetést kapott

Kitüntetéseket adományozott Schmitt Pál köztársasági elnök azoknak, aki a soros magyar elnökség idején kiváló teljesítményt nyújtottak.

Harminchárman kapnak kitüntetést a soros magyar elnökség idején nyújtott kiváló teljesítményükért Schmitt Pál köztársasági elnöktől.

A legmagasabb fokú, a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkereszt a Csillaggal kitüntetést Gottfried Péter volt államtitkár, Orbán Viktor külpolitikai tanácsadója kapja, az indoklás szerint "az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége munkájában nyújtott kiemelkedő teljesítményéért, az elnökség sikeréhez tevőlegesen hozzájáruló példaértékű és áldozatkész munkája elismeréseként."

A kitüntetettek között szerepel Barsiné Pataky Etelka, a Duna Régió Stratégiáért felelős kormánybiztosa, Ódor Bálint, a Külügyminisztérium uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára, Robák Ferenc, aki az elnökségi operatív ügyekért felelős kormánybiztos volt, valamint a három szóvivő: Bakos Piroska, Hajdu Márton és Polner Gergely.

Köztársasági elnöki érdemrendet kap Balogh Zoltán felzárkóztatásért felelős államtitkár, Győri Enikő, EU-ügyekért felelős államtitkár, Györkös Péter, a brüsszeli Állandó Képviselet vezetője, és helyettese, Vargha Ágnes; Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, aki az ún. 6-os csomag tárgyalásait vezette; valamint Gál Kinga és Járóka Lívia Európai Parlamenti képviselők.

A kitüntetettek között szerepel még Hatala József országos rendőrfőkapitány; Mátrai Zsuzsanna, a brüsszeli Állandó Képviselet szakdiplomatája, aki Balázs Péter volt külügyminiszter szóvivője volt; több minisztériumi helyettes államtitkár és főosztályvezető, továbbá a külügyminisztérium több munkatársa és a brüsszeli Állandó Képviselet több szakdiplomatája.

 

Forrás: inforadio.hu