A Civil Jogász Bizottságot látta vendégül az Európai Néppárt magyar delegációja

A Civil Jogász Bizottságot látta vendégül az Európai Néppárt magyar delegációja Brüsszelben. A szervezet képviselői Járóka Líviával, a Fidesz - MPSZ néppárti képviselőnőjével az interneten terjedő rasszizmus elleni fellépésről, valamint a magyar egészségügyi átalakítások roma közösségekre gyakorolt hatásáról tárgyaltak.

A Dr. Szöőr Anna és Dr. Topolánszky Ádám vezetésével Brüsszelbe érkezett jogászszervezet Járóka Lívia néppárti képviselőnővel is megbeszélést folytatott a hazai és európai közélet több kérdéséről. Egyebek mellett érintették a világhálón egyre szélesebb körben terjedő rasszista és gyűlöletkeltő fórumok, honlapok elleni jogi fellépés szükségességét, valamint megvitatták a kisebbségek parlamenti képviseletének hosszú évek óta húzódó problémáját is. A magyar egészségügyi átalakítások kapcsán egyetértettek abban, hogy a profitérdekelt magánbiztosítók megjelenése az alapellátások területén súlyos következményekkel járna a mélyszegénységben élők és főként a romák tekintetében.

A Civil Jogász Bizottság 2006 őszén alakult, az október 23-i tömeges jogsértések kivizsgálására. A szervezet 2008-ra Nemzeti Akció Programot hirdetett, melynek lényege, hogy párbeszédet indítsanak az állampolgárokkal a Magyarországot érintő legfontosabb társadalmi kérdésekről.