Gyakornoki Program Roma Fiatalok Számára

Az Európai Néppárt, Járóka Lívia európai parlamenti képviselő és a Robert Schumann Alapítvány támogatásával, meghosszabbítja pályázatát roma fiatalok számára európai parlamenti gyakornoki és média gyakornoki pozíciókra a 2008. januárjától 2009. júliusig terjedő időszakra.

A gyakornoki program elsődleges célja, hogy bővüljön azon jól képzett, széles látókörrel és gyakorlattal rendelkező roma fiatalok köre, akik magas színtű  tudással rendelkeznek az EU politikai folyamatairól és intézményi rendszeréről. 

 

A gyakornoki program időtartama két hónap. A gyakornokság  összes költséget a program  fedezi, melyen felül  a gyakornokok 1000 Euró ösztöndíjat  kapnak havonta.

 

Feladatok:

 

Elsődleges célkitűzésünk a gyakornokok megismertetése az európai politikai folyamatok működési mechanizmusával, különösen az Európai Parlament  szervezeti felépítésével és működési struktúrájával és az európai  roma önszerveződés aktív  szereplőjévé  válásuknak  elősegítése. A média gyakornoki program célja, hogy az Európai Parlament munkájának átláthatósága, az objektív és teljesebb  tájékoztatás érdekében egyre több újságíró szerezzen az Európai Parlamentben szakmai tapasztalatokat. A gyakornokok  aktívan részt vesznek a néppárti   Európai Parlamenti képviselők irodájának munkájában.

 

 

Pályázati feltételek:

 

  • EU vagy társult ország állampolgára
  • korhatár:  22-35 év
  • befejezett vagy utolsó két évében járó felsőfokú egyetemi/főiskolai tanulmányok
  •   angol nyelvtudás
  • roma közéleti tevékenység

 

 

Jelentkezéshez szükséges:

 

  • angol nyelvű önéletrajz
  • angol nyelvű motivációs levél, amelyben a pályázó leírja szakmai terveit és  a roma közéletben és közösségekben végzett eddigi tevékenységeit
  • egyetemi/főiskolai oklevél vagy tanulói jogviszonyt igazoló okirat, nyelvismeretet igazoló bizonyítványok angol nyelvű másolatai
  • angol nyelvű ajánlólevél (egyetemi tanár vagy  munkáltató)

 

 

 A jelentkezési határidő folyamatos, a  jelentkező által megjelölt 2 hónapos gyakorlati időszakhoz képest a jelentkezéseket kérjük 6 hónappal megelőzően elküldeni.

 

 

Jelentkezni lehet postai úton levélben a következő címen:

 

European Parliament

Bat. Altiero Spinelli

12E253 Office of Lívia Járóka

60, rue Wiertz

1047 Brussel

Belgium

 

 

Hiányos pályázatok nem kerülnek elbírálásra.