Gyakornoki Program Roma Fiatalok Számára

Az Európai Néppárt (ENP-ED) Képviselőcsoportja, Járóka Lívia európai parlamenti képviselő védnökségével a Robert Schumann Alapítvány támogatásával, pályázatot hirdet roma fiatalok részére gyakornoki helyekre az Európai Parlamentben.

A gyakornoki program elsődleges célja, egy jól képzett, széles európai látókörrel rendelkezo roma elit létrejöttének a támogatása, mely tényleges tudással rendelkezik az EU politikai folyamatairól, intézményi rendszeréről és az elérheto forrásokról. A gyakornokság idotartama két hónap.

A jelentkezés feltételei:

– EU vagy társult ország állampolgára

– 18-35 év

-felsőfokú egyetemi/főiskolai végzettség társadalomtudományok terén (a válogatóbizottság indokolt esetben kivételt tehet, ilyen igény esetén a pályázó motivációs levelében térjen ki jelenleg folytatott tanulmányaira és további terveire)

– angol nyelvtudás, más európai nyelv ismerete elony

– ajánlólevél (egyetemi tanár, munkáltató)

– roma közéleti tevékenység

Feladatok:

Egy általános gyakornoki felkészítést követoen, a képzés második felében a sikeres pályázók aktívan részt vesznek az adott képviselő és a ENP-ED más irodáinak munkájában, megismerkednek és részt vesznek az európai politikai folyamatokban aktív intézményekkel (Európai Bizottság, Európa Tanács, EU Parlament, civil szervezetek) való kapcsolattartásban.

Jelentkezéshez szükséges

– önéletrajz

– motivációs levél, amelyben a pályázó leírja az elvárásait a gyakornoki programmal kapcsolatosan, milyen módon szeretné ezt hasznosítani további pályáján, és melyben vázolja közösségében végzett eddigi tevékenységeit és terveit.

-egyetemi/főiskolai oklevél, nyelvismeretet igazoló bizonyítványok

Jelentkezni lehet email, levél vagy fax útján a következő címen:

European Parliament

Bat. Altiero Spinelli

12E253

60, Rue Wiertz

B-1047 Brussels

FAX +32 (0)2 284 9218

E-mail:[email protected]

A pályázatok beérkezésének határideje :

2005. április 6.

2005. július 1.